Thursday 12 September 2013

Bergen Ølfestival 2013

For andre år på rad arrangeres det ølfestival i Bergen i regi av Stian Krog fra "Venner av Nøgne Ø Bergen" og TV-kokk og restauranteier Hanne Frosta fra "Hanne på Høyden". Nok en gang gikk Bergen mann av huset for å nyte Norske håndverks og mikroøl brygget langt inn i fjorder og fra andre Norske byer, de store bryggeriene var der også, samt et cideri fra Hardanger. Dag en regnet bort og det var krøll med det nymoderne bongsystemet. Begge disse problemene ble løst til dag to, da skinte solen og et gammeldags og velfungerende bongsystem ble brukt. Vi i "Die By The Beer" traff masse gamle kjente, men vi fikk også nye bekjentskap som "Voss Bryggeri" som lagde festivalølet Bøll, en nytelse bare så det er sagt! I videoen som følger dette blogginnlegget snakker vi med en bråte av store Norske ølpersonligheter, som Evan fra Ægir som forteller oss hvordan samarbeidsbrygget med Amerikanske Boulevard ble til og Voss Bryggeri som gir oss hemmeligheten bak deres øl med røykt humle. Mike Murphy fra Lervig langer ut mot Ringnes sitt nye "Norsk Lokaløl" slagord og forteller oss om samarbeidsølen med Kaizers Ochestra, mens Sirgid Strætkvern forfatter og stemningsskaper fra Ringnes gir oss noen enkle tips om hvordan du kan bruke øl i matlaging. Vi møtte også forfatterne bak den nye Norske Ølboka: Ølbrygging - Fra Hånd Til Munn" som du kan bestille via denne linken til Bryggselv. (Anbefales!) Ja, dette er bare noe av det vi tar for oss i videoen!


Bergen ølfestival var en opplevelse og denne videoen er en hyllest til alle de som stilte med fantastiske øl, dugnadsånd og glede, det var dere som gjorde festivalen til en suksess. Klapp på skulderne til Stian & Hanne for fantastisk initiativ! Men vi vet jo alle at Bergen er en fantastisk by, selv om vi som ikke kommer derifra ikke så ofte vil innrømme det. Jeg gleder meg til neste år!


Videoen er filmet og lagd i full 1080 HD, se den i fullskjerm med maks oppløsning! (Gjerne via TV)


Legger like gjerne inn bildene fra Bergen Ølfestival her også, her er dog ikke alt fra selve festivalen. Her er det også bilder fra Baladin Ølsmaking i regi av Jørn Idar Almås Kvig fra Beer Enthusiast & fra puben med Norges råeste tappelinje Henrik Øl & Vinstue.

Dette er "Die By The Beer" sin første historie og video på Norsk, vennligst gi tilbakemeldinger om hva du synes om det. Det er også lov å kommentere på andre ting! Stem, del, lik, abonner og kommenter i vei! Støtt Håndverksøl!

Skål!
- Haffy

6 comments:

 1. Endelig! Det er så mye bedre å høre intervju på norsk i stedet for å høre på folk som sliter med å snakke engelsk :) Ser ut til at det var bra stemning, jeg må prøve å få tatt turen neste år.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha-ha, det anbefaler jeg! Jeg er ikke ferdig med engelsk, men jeg har åpnet for norsk nå. Tiden vil vise! Takk for tilbakemelding...

   Delete
 2. Meget flott video fra BØ med intervjuer. Synes som Odin at det gjør seg med norsk når man intervjuer nordmenn. Uansett god kvalitet fra bloggen deres som alltid. Synd man selv ikke hadde muligheten til å reise til Bergen i år.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Som jeg sa til Odin, sal opp hesten og kjør full gallopp mot Bergen neste år, det er en meget trivelig ølfestival de har klart å stelle i stand! Takker for tilbakemeldingen!

   Delete
 3. Flott og profesjonell laget innslag, veldig inspirerende og gjør det bare enda bitrere at jeg ikke var der i år. Som nent ovenfor så blir det befriende å se folk som snakker på sitt morsmål og får ut det de ønsker uten å måtte konsentrere seg om å finne de engelske ordene.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takker for feedbacken fra deg også Erik! Det blir ikke siste gang vi bruker Norsk språk i en video. Etter kun få dager har over dobbelt så mange sett denne filmen mot den jeg lagde om Kristiansand Ølfestival så det er jo hyggelig!

   Delete