Thursday 3 September 2015

ØST har endelig åpnetØST is open for buisness!!
Endelig, etter måneder med venting og spekulasjoner åpnet endelig Stavangers råeste bar, ØST dørene. 

Vi har ventet og ventet, og daglig leder, Helge Andre Hafstad, tidligere general og propaganda minister her i DbtB, har hele tiden vært forsiktig med opplysningene. I går kveld kom meldingen. Et bilde av mr Hafstad med saksa på skjegget og klokkeslett 2100 med store bokstaver. Folk lot ikke vente på seg, og for oss stakkars som dukka opp kvart på ni måtte bare finne oss i å vente 45 minutter i køen, som strakk seg rundt hjørnet og ut i gata.

Fat utvalget står det respekt av!
Når vi endelig kom oss inn var det rene kaoset, i all positiv forstand. Tavla med fat utvalget snakker for seg selv og folk kravla over lik for å smake. Lervig hadde release på sin berliner weisse, Sour Cassis. Man fikk Mikkeller BGB Big Blend BA stout, Rustique fra Lervig/ Magic Rock og Loverbeer BeerBera, blandt mange andre. Første flaske som gikk ut av kjøleskapet var Hanssens Oude Geuze, og flaske utvalget er noe jeg gleder meg til å stupe ned i. Jeg kan nevne BA Bearded Lady fra Magic Rock, Wildbeer, Hanssens, 3 Fonteinen, Biir, Loverbeer samt mye annet godt.

Skjegg, bart, tattiser og bryggeri skjorter.
Det er gøy å se alle de tusener med timer med arbeid, dugnad, Øl-Svette-Tårer bærer frukter og de som stilte i kø, kom seg inn og koste seg på en Onsdag kveld i østre bydel fikk gleden av å oppleve det vi har ventet så lenge på. Det har blitt konsumert milevis med sjørøver grill under dugnadene, som nå forhåpentligvis kan byttes ut med et par salte sjømil med godt øl. Helge, James Goulding, Andreas Melvær og Mike Murphey har virkelig måtte brette opp armene for å transformere ei nedslitt rønne til et ordentlig vannhull med klasse, stil og sjarm, og de fortjener all honnør for arbeidet som er lagt ned.

Fornøyde sjømenn i den tørste flokken som migrerte over Storhaug
Lokalet var stapp fult, det var klirring i glassene, stemningen var topp. Det var kanskje noen som gav opp i køen utforbi, men de fleste som hadde tålmodighet kom seg tilslutt inn i varmen, og det er sjelden det er så god stemning i et lokale på en Onsdags kveld. Jeg kan lett se for meg at det er mange trøtte tryner på jobb i Stavanger regionen i dag, meg inklusiv. Nå er det bare å glede seg til helgen og se baren blomstre. Dette er en bar Stavanger fortjener, og er uten tvil en bar som tilreisende ikke bør gå glipp av. Stavanger har endelig fått en bydels pub i det som nå ser ut til å bli den første skikkelige bydelen på en generasjon og to. Området er spennende og i dag åpner Mathallen rett borti gata. ØST og Mathallen har kniva i media om hvem som åpner først, Øst vant med èn dag.

Gratulerer med dagen!!


Hårløs og skjeggløs!! 
Skjegget til Helge har siden ØST først var en idé,  rett etter What`s Brewing i fjor, bare blitt lengre og lengre. Mullah`en fra Moss tok endelig tak, og på direkten foran en stappfull sal, trimma han vekk hele vinterpelsen, ved hjelp av Kjetil fra Brødrene Fevang Barberstue.

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete